Woonbegeleider De Nieuwe Loine (intensieve zorgvraag)
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER DE NIEUWE LOINE (INTENSIEVE ZORGVRAAG) M/V

Voor het team De Nieuwe Loine zijn op zoek naar een woonbegeleider intensieve zorgvraag voor gemiddeld 28 uur per week. Ingangsdatum zo gauw als mogelijk.

Waar

Op De Nieuwe Loine wordt, in een agrarische setting, wonen en werk- en dagbesteding geboden aan cliënten. De cliënten op De Nieuwe Loine hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, met moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende problematiek zoals ASS, hechtingsproblematiek e.d. Dit vraagt zeer intensieve begeleiding, waarbij onvoorwaardelijke ondersteuning en betekenisvolle daginvulling centraal staan. De begeleidingsstijl op De Nieuwe Loine is volgens de methodiek ‘het gewone leven ervaren’. Er wordt binnen De Nieuwe Loine nauw samengewerkt tussen wonen en werk- en dagbesteding.

Wat ga je doen

Als woonbegeleider ondersteun en begeleid je cliënten binnen zijn/haar mogelijkheden bij activiteiten volgens het persoonlijk plan. Je biedt structuur, veiligheid en een duidelijke dagindeling. Je organiseert, begeleidt en verricht activiteiten in samenwerking/afstemming met collega’s. Je verricht daarnaast activiteiten vanuit het groepsprogramma en samen met de cliënt draag je zorg voor een goed klimaat.

Je observeert en waar nodig stimuleer je cliënten bij diverse activiteiten. Volgens het signaleringsplan handel je om probleemgedrag te voorkomen of te reduceren, waarbij je ondersteuning kan vragen van de persoonlijk begeleider of gedragskundige.

Je rapporteert en je neemt deel aan interne besprekingen. Daarnaast verricht je teamwerkzaamheden in het kader van het zelfregulerende team.

Functie eisen

We zoeken iemand die

  • beschikt over een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3 en meerdere jaren relevante werkervaring heeft;
  • werkt op basis van eigen kracht van de cliënt en ondersteunt hem/haar bij het maken van eigen keuzes;
  • veerkrachtig en flexibel kan handelen;
  • een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen heeft;
  • prima in staat is te reflecteren op het eigen handelen en dat van collega’s en je kan omgaan met het geven en krijgen van feedback;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en in staat is de verbinding aan te gaan;
  • proactief is en samen met het team verder wil ontwikkelen;
  • affiniteit heeft met de doelgroep en met het werken op een boerderij;
  • ervaring heeft met de methodiek ‘Triple C’;
  • een flexibele werkinstelling heeft en bereid is om volgens rooster te werken in wisselende diensten, onregelmatige werktijden, slaapdiensten en in het weekend. 

Inschaling

Jouw team

Je werkt in een zelfregulerend team met enthousiaste collega’s. Je functioneert optimaal met deze vorm van vrijheid binnen kaders. Je werkt nauw samen met je collega’s en neemt vanzelfsprekend je eigen verantwoordelijkheid. Als team maak je optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten.

Wat bieden wij

Zorgboerderij De Nieuwe Loine ligt aan de rand van Wilp (gemeente Voorst). Een unieke locatie waar in een agrarische setting afwisselende werkzaamheden worden verricht.

De cliënten verzorgen de dieren, verschonen de hokken, maaien het gras en doen alle voorkomende werkzaamheden die op een boerderij gedaan moeten worden.

Uiteraard krijg je een inwerkprogramma en de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. In ons zelfregulerend team werk je nauw samen met enthousiaste collega’s en kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten. 

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Goed om te weten

Voor vragen kun je contact opnemen met Marloes Bieleman (persoonlijk begeleider) op 06-15669710 of met Miel Jongerius (teamcoördinator) op 06-11928986.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie in de procedure.

Voor indiensttreding vragen wij een actuele verklaring omtrent gedrag (V.O.G.).

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden na het zien van het filmpje van Jasmijn? En wil jij ook jouw kwaliteiten binnen De Passerel inzetten en wil jij onderdeel worden van het team De Nieuwe Loine? Stuur dan je brief met motivatie en CV onder vermelding van vacaturenummer 019-69 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl  

 

Type Vacature
Intern nummer 019-69
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Voorst
Postcode 7311 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Woonbegeleider
Publicatiedatum 09-07-2019
Reageer voor 01-10-2019
Ingangsdatum 09-07-2019
Nummer 47116
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

De Passerel biedt met 470 medewerkers zorg aan bijna 1000 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven. We bouwen verder op de fundamenten van vroeger. De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. De samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, is essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten namelijk duidelijk maken. Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan dagbesteding, woon- en werklocaties. Wij bieden onze zorg verspreid over de hele regio aan. Zowel in speciale voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra.

Meer over Stichting De Passerel