Woonbegeleider 28 uur
Manna

Functieomschrijving

Verslaving, financiële problemen, psychosociale of psychische problematiek, geen werk of geen structuur. Deze situaties kom je vaak tegen als woonbegeleider bij Manna.

Als woonbegeleider ben je er voor de cliënt. Je loopt met hem of haar mee, ook al gaat het niet altijd zoals is afgesproken. Bij Manna sluiten we aan bij de cliënt als persoon en samen met de cliënt kijken we naar wat er op dat moment nodig is. Je denkt mee in oplossingen die het beste passen bij de cliënt.

Werken bij Manna
In de begeleiding van Manna werken we vanuit de presentietheorie die aansluit op onze identiteit. Deze theorie gaat uit van het er onvoorwaardelijk zijn voor de ander, zodat je een vertrouwensrelatie opbouwt en de ander zich gezien, gehoord en zich een volwaardig mens voelt. En de cliënt vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen kracht. Bij ons staan vier kernwaarden centraal. Je werkzaamheden doe je vanuit deze kernwaarden: Je benadert mensen op een gelijkwaardige manier, je bent betrouwbaar, je bent een verbinder en je gelooft in wat je doet.

Wat vragen wij?

Als woonbegeleider heb je te maken met complexe en onvoorspelbare situaties. Je bent in staat bijvoorbeeld in crisissituaties alternatieven en adviezen aan te dragen en te ondersteunen bij tegengestelde belangen en behoeften. Je sluit aan bij wensen, mogelijkheden en competenties van de cliënt en samen met de cliënt werk je aan het realiseren van de doelen. Je biedt structuur, ondersteuning en een luisterend oor. Hierbij heb je veel geduld en zie je tegenslag als iets dat hoort bij de ontwikkeling van de cliënt. Opgeven is geen optie.

Je werkt in wisselende diensten binnen een 24-uurssetting. Het betreft individuele begeleiding. In de samenwerking met je team sta je open voor het geven en ontvangen van feedback. Je bent iemand die in oplossingen denkt. Je hebt oog voor je collega’s en je bent van toegevoegde waarde voor het team. Je beschikt over een opleiding op MBO SPW niveau 4 of HBO SPH niveau 5 of een gerelateerde opleiding. Relevante werkervaring is een pré.

Wat bieden wij?

De contracten worden in eerste instantie geboden voor een jaar met de intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd. Naast een goede werksfeer met enthousiaste collega’s en ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën bieden wij een salaris conform cao VVT, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring (HBO in FWG 50 en MBO in FWG 40) Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Herken jij je in het bovenstaande? Reageer dan op deze vacature.

Reageren kan door je sollicitatie vóór 23 juni te mailen naar po@zorggroep-manna.nl. Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Hans Westra, teamcoach via telefoonnummer: 053-3030600.

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Type Vacature
Organisatie Manna
Locatie Zorggroep Manna - Annastraat Enschede
Postcode 7543 TL
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 14-06-2021
Reageer voor 23-06-2021
Ingangsdatum 14-06-2021
Nummer 68054
Doorsturen Bekijk PDF

Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Manna