Ziekenhuisapotheker
ZGT

Functieomschrijving

De ZGT Apotheek verzorgt de beide ziekenhuislocaties van ZGT in Almelo en Hengelo en ongeveer 1750 bewoners in diverse instellingen voor intramurale zorg. De poliklinische apotheek is volledig geïntegreerd in de ZGT Apotheek. Er is een samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep en de Regionale Apotheek Vechtdal in Hardenberg. ZGT beschikt over een GMP gecertificeerde bereidingsafdeling met een landelijk netwerk van afnemers. De farmaceutische patiëntenzorg is sterk ontwikkeld met een grote betrokkenheid vanuit de ZGT Apotheek in het dagelijkse medicatieproces rondom de patiënt. Medicatieverificatie met de patiënt en integrale bewaking op basis van een groot aantal clinical rules zijn hiervan onderdelen.

 Er werken momenteel ongeveer 150 mensen in de ZGT Apotheek, waarvan 9 ziekenhuisapothekers, 2 transmurale openbare apothekers, 3 ziekenhuisapothekers in opleiding en 3 projectapothekers.

De vakgroepen Klinische Farmacie van de ZGT (Almelo/Hengelo) en het Medisch Spectrum Twente (MST Enschede) verzorgen gemeenschappelijk de opleiding tot ziekenhuisapotheker. Hierdoor bestaat een meer dan volwaardige opleidingssituatie met een totale gezamenlijke opleidingscapaciteit van 5 kandidaten.

Uw functie

De ziekenhuisapothekers hebben alle taken in de directe farmaceutische patiëntenzorg als consulent en medebehandelaar en zijn elk contactpersoon voor enkele medische vakgroepen. Daarnaast heeft iedere ziekenhuisapotheker de verantwoordelijkheid voor een of meer deelprocessen in het ziekenhuis resp. de ziekenhuisapotheek. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek wordt waar mogelijk actief gestimuleerd.

De ziekenhuisapotheker die we zoeken combineert taken in de directe farmaceutische patiëntenzorg met werkzaamheden op het gebied van de geneesmiddelenproductie. Het exacte takenpakket zal in afstemming met de collega (ziekenhuis)apothekers die werkzaam zijn binnen deze processen worden vastgesteld.

Functie eisen

U bent geregistreerd ziekenhuisapotheker. U heeft affiniteit en ervaring met geneesmiddelenproductie op GMP niveau. U weet deze vaardigheden te combineren met het werken in de dagelijkse patiëntenzorg. U heeft affiniteit met het doen van wetenschappelijk onderzoek

U bent een teamspeler met collega (ziekenhuis)apothekers, unithoofden en medewerkers.

Inschaling

Uw salaris is ingedeeld in FWG 80 en bedraagt, afhankelijk van uw ervaring, minimaal € 5.850,00 (FWG 80-0) en maximaal € 9.074,00 (FWG 80-17) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

De gesprekken met de vakgroep zullen worden gepland op maandag 30 september 2019.

 Het gesprek met vertegenwoordigers van ZGT en de Coöperatie Medisch Specialisten is gepland op dinsdag 8 oktober, vanaf 17.00 uur in ZGT Almelo.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met de door u aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop uw persoonsgegevens worden verwerkt en uw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer MS19-AH007
Organisatie ZGT
Locatie ZGT Almelo en ZGT Hengelo
Postcode 7555DL
Stad Hengelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij H.G.J. Oldenhof, ziekenhuisapotheker en medisch manager of mevrouw P. Brummelhuis, ziekenhuisapotheker QA/QP (per telefoon 088-7085666 of per email H.Oldenhof@zgt.nl resp. P.Brummelhuis@zgt.nl )
Functie(s) Apotheker
Publicatiedatum 02-09-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 20-09-2019
Nummer 48000
Doorsturen Bekijk PDF

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT