1.000e deelnemer Sterk in je werk

24-04-2018

Met het landelijke project 'Sterk in je werk, zorg voor jezelf' dat eind 2016 is gestart, krijgen zorgmedewerkers gratis de kans hun loopbaan een positieve wending te geven. De inzet is om ze door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt te laten worden, waardoor de kans op werkbehoud of nieuw werk wordt vergroot. De adviseurs van ZorgSelect begeleiden deelnemers aan Sterk in je werk in Oost-Nederland. Ze helpen hen gratis op weg met één of twee gesprekken en eventueel een test. Onlangs is de 1.000e deelnemer verwelkomd.

Petra Harink is adviseur ZorgSelect en tevens regionaal projectleider van Sterk in je werk. Petra: “Sterk in je werk, zorg voor jezelf is bestemd voor iedereen die in de zorg of welzijn wil blijven werken, (opnieuw) in zorg en welzijn wil werken en die een steuntje in de rug kan gebruiken bij het vinden van een passende baan. Dan kan het helpen om met een ervaren loopbaanadviseur uit zorg en welzijn stil te staan bij wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Samen kijken waar je goed in bent én hoe je dat kunt laten zien aan een werkgever. De adviseurs van ZorgSelect helpen je op weg. Wij weten waar jouw kansen liggen en kijken ook wat je verder nodig hebt. Denk aan hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief, het maken van een beroepentest, het vinden van een goede cursus of opleiding of eventueel een tweede gesprek.”
 
Reactie van een deelnemer
“Ik vond de coachgesprekken heel verfrissend, heel verhelderend. Ik leerde mijn sterke kanten en knelpunten beter kennen, en kreeg tips en adviezen voor bij het sollicitatieproces. Deze adviezen neem ik echt mee tijdens het solliciteren.”
 
Aanmelden voor loopbaanondersteuning om in zorg en welzijn aan het werk te blijven of te komen kan via www.sterkinjewerk.nl.
 
ZorgSelect
ZorgSelect is onderdeel van de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. Zorgselect.nl is de grootste regionale vacaturebank voor zorg en welzijn in Oost-Nederland. De adviseurs van ZorgSelect begeleiden medewerkers van werk naar werk, in het geval van loopbaanontwikkeling, outplacement of re-integratie. ZorgSelect voert ook testen uit in opdracht van werkgevers in het kader van selectie, loopbaanontwikkeling en/of re-integratie.