Nieuws

Taakbrigades Zorg succesvol van start
10-06-2021
In de Achterhoek is WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met Randstad en Gemeente Doetinchem gestart met de uitrol van de zogeheten Taakbrigades. Op dit moment worden de eerste drie groepen, met in totaal 25 leerlingen, opgeleid. Twee groepen zijn gestart bij Interaktcontour en een groep bij Careaz. Ook zijn inmiddels taakbrigades in andere regio’s gestart.
Lees meer

Aanvraag subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’ verlengd
08-06-2021
Afgelopen jaar vroeg veel van onze zorgprofessionals en zorgorganisaties. De komende periode gaan inhaalzorg en herstel van zorgprofessionals hand in hand. Het kabinet besloot daarom de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Deze zogenaamde coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Voor periode 2 is € 40 miljoen beschikbaar.
Lees meer

Taakbrigades in samenwerking met Randstad
14-04-2021
Om zorginstellingen in de Achterhoek, Stedenvierkant en regio Zwolle extra te kunnen ondersteunen, worden momenteel door Randstad ‘Taakbrigades’ opgezet.
Lees meer

Ben jij zorgstudent en wil je helpen in de zorg?
18-02-2021
Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Op 18 februari '21 is een landelijke online wervingscampagne van start gegaan, die zich specifiek richt op zorgstudenten. Het gaat om 2e, 3e en 4e jaars studenten die een zorgopleiding volgen op mbo, hbo en universitair niveau.
Lees meer

Coronabanen
05-02-2021
Wil jij aan de slag in de zorg? Om tijdelijk te ondersteunen of voor langere tijd? Dat kan in beide gevallen wellicht vanuit een coronabaan. Dit zijn banen waar zorgorganisaties subsidie voor krijgen vanuit de overheid. Zij krijgen subsidie voor jouw inzet én om jou te begeleiden én jij ontvangt salaris en een goed inwerktraject.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven