Gratis loopbaanadvies met ‘Sterk in je werk’: “Een frisse blik helpt echt”

16-07-2018

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Zo heet het project met gratis loopbaanadvies voor mensen die in zorg en welzijn werken, of dit graag zouden willen. In Oost-Nederland hebben inmiddels al ruim 1000 mensen* gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. Nathalie Schasfoort (48) uit Oldenzaal is één van hen. Zij vertelt over haar ervaringen.

Nathalie werkte al 4 jaar bij Red Levens in Oldenzaal, toen ze het eind 2017 tijd vond om zich verder te ontwikkelen. Ze wilde in een groter team werken met meer verantwoordelijkheid. Daarom besloot Nathalie haar vaste baan op te zeggen en ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die uitdaging vond Nathalie als administratief medewerkster bij GGZON, een instelling voor psychiatrie en psychotherapie. Het ging om zwangerschapsvervanging en ze wist dat verlenging niet mogelijk was. Nathalies leidinggevende wees haar vervolgens op Sterk in je werk. “Ze zei: ‘het zou zonde zijn als je straks geen baan hebt, dus meld je aan!’ En dat heb ik gedaan,” aldus Nathalie.

Frisse blik
Tijdens de laatste periode van haar contract bij GGZON oriënteerde Nathalie zich al uitgebreid op een nieuwe baan. “Wil ik in de zorg blijven? In wat voor soort functie dan precies, en waar? Daar had ik goed over nagedacht,” vertelt Nathalie. Haar conclusie: in de zorg blijven werken is zeker de insteek. Ze was dan ook al bezig met solliciteren toen ze afsprak met een loopbaanadviseur van Sterk in je werk.

“In het gesprek werd er met me mee gedacht,” vindt Nathalie. “De adviseur bekeek mijn cv en gaf suggesties. Heb je hier al aan gedacht? Is dit iets voor jou? Zulke vragen hielpen me verder.”

Bij Sterk in je werk krijgen deelnemers 2 gesprekken aangeboden en kunnen ze ook een test maken. Voor Nathalie waren de test en het tweede gesprek niet meer nodig. “Ik had inmiddels al een nieuwe baan gevonden,” vertelt Nathalie. Ze werkt inderdaad nog steeds in de zorg: bij Vitaal Verder, een organisatie voor verzuimbegeleiding, is ze aan de slag gegaan als inzetbaarheidscoach.

Nathalie raadt anderen aan om zich ook aan te melden voor Sterk in je werk. “Het is fijn dat iemand met je meekijkt. Wat wil je met je toekomst? Waar sta je precies? Een frisse blik helpt echt!”

Ook deelnemen aan Sterk in je werk?
Jij werkt in de sector zorg en welzijn, of bent dit van plan? Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan kun jij ook kosteloos deelnemen aan Sterk in je werk! Een ervaren coach denkt met je mee over jouw loopbaan en geeft je advies. Kijk voor meer informatie en om je meteen aan te melden op www.sterkinjewerk.nl.

* Bron