Basisarts, combinatie werk & opleiding tot verslavingsarts
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Enthousiaste basisarts met ambitie is nieuwsgierig naar het werken in de verslavingszorg!

De verslavingszorg heeft zich in de afgelopen tijd in medische psychiatrische zin behoorlijk ontwikkeld. Verslavingspsychiatrie is daarmee een integraal onderdeel geworden van de behandeling van verslaafde cliënten.

Een ontwikkeling die we jou ook willen bieden, dus wordt een Specialist!

Wil jij  je ambitie en gedrevenheid verbinden aan de ambitie van dé specialist in de verslavingszorg? Dan is Tactus op zoek naar jou!

Tactus is een van de grotere instellingen in de verslavingszorg in Nederland die zich kenmerkt door zo goed mogelijk “dubbeldiagnoses” te behandelen, al dan niet gezamenlijk met verschillende ggz partners.

Om innovatief te blijven en te blijven ontwikkelen binnen de verslavingszorg zijn we op zoek naar basisartsen die de verslavingszorg mede verder willen brengen in de toekomst.

In september 2021 hebben we weer een opleidingsplek voor de opleiding tot verslavingsarts (MIAM).

De opleiding tot verslavingsarts KNMG duurt 2 jaar. Het is een duale, competentiegerichte opleiding waarbij je 1 dag in de week cursorisch onderwijs volgt en 4 dagen leert in de praktijk.

Je verricht werkzaamheden op het gebied van screening, diagnostiek en behandeling bij complexe problematiek (somatisch, psychiatrisch en sociaal). Een deel van je werkzaamheden verricht je in het ambulante werkveld. Het andere deel werk je binnen een klinische setting. Gericht op de toekomst werken we met blended behandelingen, internetbehandeling zullen altijd onderdeel van je werk als behandelaar. Hiervoor benutten we online behandelmodules, maar ook online berichtenverkeer, beeldbellen, online vragenlijsten enz. De ingezette (online) interventies zijn gestoeld op evidence based behandelmethodieken.

Tactus wil zinvolle moderne zorg bieden en daarom is internetbehandeling onderdeel van onze werkwijze. In samenspraak met de cliënt bepalen we hoe dit ingezet wordt.

Je gaat eerst aan de slag als basisarts bij Tactus. Bij gebleken geschiktheid kun je in februari 2022 als AIOS starten met de opleiding en wordt je tijdelijke arbeidsovereenkomst omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd met een studieovereenkomst.

Dit breng je mee

 • Een registratie als basisarts, huisarts of vergelijkbaar en ervaring in of affiniteit met de verslavingszorg of psychiatrie;
 • Je kunt evidence-based denken en werken;
 • Je bent bereid je ook na de opleiding langere tijd te verbinden aan Tactus Verslavingszorg;
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de diagnostiek en behandeling van Tactus;
 • En je bent digitaal vaardig en kunt goed uit de voeten met internetbehandelingen.

Dit bieden wij

We vergoeden de opleiding tot verslavingsarts (MIAM) volledig. Daarnaast krijg je een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 65. Het maximale, fulltime salaris is € 5.280,- per maand. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging van 5,1% in de periode tot en met 01 juni 2021;
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!);
 • Ruimte voor het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek;
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com;
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling;
 • Nog veel meer! Een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Ben je geïnteresseerd in een werkplek binnen een veelzijdige organisatie én wil je in september 2020 starten met de opleiding tot verslavingsarts? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Even goed om te weten
Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media gedaan worden. Als je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanleveren. Uiteraard vergoeden wij de kosten van de VOG-aanvraag. 

Type Vacature
Intern nummer 2020-447
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Deventer, locatie Keulenstraat - Hoofdkantoor
Postcode 7418ET
Stad Deventer
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Michel Wolters, verslavingsarts KNMG en opleider, of Cees de Leeuw, verslavingsarts KNMG en opleider. Telefoonnummer : 088-3822887
Functie(s) Arts
Verslavingsarts
Publicatiedatum 10-03-2020
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 30-08-2020
Nummer 48390
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg