Begeleider De Stroom
Trajectum

Functieomschrijving

Ben jij bekend met trauma en psychische problematieken?

Wil jij cliënten kleine stapjes voor uit helpen in de weg naar een ‘gewoon’ leven?   Lees dan snel verder!

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVB). Een deel van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De   cliënten komen echter uit heel Nederland.

Bij Klinisch Behandelen Oost in Rekken (locatie Berkelland) worden cliënten behandeld in een gesloten behandelsetting voor gedrags- en   verslavingsproblemen. Locatie Berkelland kent een observatiegroep,   behandelgroepen, een zorg intensieve afdeling en een resocialisatie groep voor totaal 62 cliënten. Daarnaast is er een afdeling voor activiteiten en verschillende vormen van therapie.

Voor de afdeling de Stroom binnen OBC Berkelland, zoeken wij op zo kort mogelijke termijn een enthousiaste:

Begeleider

24 tot 32 uur per week 

Zorg intensieve afdeling de Stroom

Hier verblijven cliënten met extra kwetsbaarheden waardoor zij intensievere zorg behoeven, o.a. complexe trauma en psychotische stoornissen. De Stroom kenmerkt zich door een individuele aanpak en het aanpassen van de context aan de cliënt om overvraging te voorkomen. De Stroom implementeert momenteel het werken volgens de Tripple C methodiek, dit wordt gedaan d.m.v. coaching on the job,  en er wordt gebruik gemaakt van de toegekende groepsmeerzorg financiering.  

De functie:

Je bent als begeleider mede verantwoordelijk voor de uitvoering en evaluatie van het behandelplan. Je werkzaamheden zijn gericht op de behandeling en begeleiding van licht verstandelijk beperkte cliënten met sterke gedragsproblematiek. De begeleiding wordt individueel of in groepsverband aangeboden in overeenstemming met de behandelplannen. Je hebt interne contacten met je teammanager, collega groepsleiders, cliëntenadministratie, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vak therapeuten en de behandelaar. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg.

Functie eisen

JIJ:

 •   Bent een stevige persoonlijkheid en een echte teamplayer, met een relevante, afgeronde opleiding op tenminste MBO- niveau 4 (bij voorkeur SPW, MMZ of verpleegkunde);
 •   Hebt ervaring   in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of   met de forensische psychiatrie;
 •   Beschikt over accuratesse, flexibiliteit en sociale- en communicatieve vaardigheden;
 •   Beschikt over een goede zelfreflectie en bent goed in staat feedback te geven en te ontvangen. Zelfreflectie en feedback worden gezien als instrumenten die bijdragen aan optimale ontplooiing tot   professioneel hulpverlener;
 •   Beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden;
 •   Kunt een professionele relatie aangaan, waarbij je aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt;
 •   Weet adequaat om te gaan met conflictsituaties;
 •   Ziet het als een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere   ontwikkeling van een ondernemende organisatie

Inschaling

 Wat kan jij van ons verwachten: 

 •   Een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een    multidisciplinair en ambitieus team;
 •   Een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en  daadkracht stimuleert;
 •   Salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg FWG 40;
 •   Een dienstverband in eerste instantie voor een jaar, waarbij wij streven naar een duurzame arbeidsrelatie; Wij bieden verplichte interne scholing aan.
 •   7,05% eindejaarsuitkering.
 •   Een aantrekkelijke regeling voor een fietsplan en bedrijfsfitness.
 •   In eerste instantie een jaar contract waarbij wij uitgaan van een     duurzame arbeidsrelatie.

Bijzonderheden

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Bel of app naar 06-82089252. Je hebt dan contact met één van onze teammanagers (Liesbeth Krul). Een mail sturen kan ook, naar cluijken@trajectum.info. Er zal op korte termijn een gesprek worden gepland en de mogelijkheid worden geboden om een dienst mee te draaien. Wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom!

Heb je eerst nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Solliciteren via de website is ook mogelijk. Klik dan op de paarse button ('solliciteer direct') om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locaties Berkelland in Rekken
Postcode 7157CC
Stad Rekken
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Carmen Luijken, mobiel: 06-82089252
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-03-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 44612

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum