Elzenpas 3: Begeleider Wonen 28,8 uur per week in Nieuw-Wehl binnen Intensieve begeleiding per 1 oktober 2019
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?
Elzenpas 3 is een begeleiding intensieve groep waar zeven bewoners wonen, waarvan één bewoner in het aangrenzende appartement, in de leeftijd van 26 tot 60 jaar. Het is een groep bewoners die in meer of mindere mate om duidelijkheid en structuur vragen. De groep is een levendige groep waar veel interactie plaatsvindt tussen de bewoners. Binnen de groep hanteren wij subgroepen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende ruimtes. Daarnaast krijgt één bewoner 1-op-1 begeleiding. Op Elzenpas 3 wordt er gewerkt met de Triple C methodiek. Door het bieden van vertrouwen en het geven van taken en verantwoordelijkheden is het doel om het zelfvertrouwen van de bewoner te laten groeien en hierdoor succesverhalen te creëren en in stand te houden. Wij geven de bewoner, zover mogelijk, regie over zijn of haar eigen leven. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste manier ondersteund worden in de communicatie, zodat ze hun eigen keuzes kunnen maken.

Ook bieden wij een rustige, duidelijke en veilige woonsfeer waarbij er zowel wordt begeleid per groep als per individu. Binnen deze specifieke begeleiding is er veel aandacht voor het behouden en het in stand houden van wat men zelf kan en waar mogelijk het uitbreiden van vaardigheden. Ze genieten van een dagritme, zodat ze kunnen volgen en voorspellen wat er gaat gebeuren. Ook kunnen ze erg genieten van sfeer en activiteiten. Het creëren van rust en duidelijkheid in onrustiger periodes in hun leven, is van groot belang.

Waarom bij Elzenpas 3 werken?
Binnen ons zelfstandig werkend team wordt het gewaardeerd als je meedenkt in de ontwikkelingen en initiatief neemt. Je komt in een team die al enige jaren met elkaar samenwerkt en waarin vertrouwen en humor centraal staat. Momenteel spelen er ontwikkelingen binnen de samenstelling van het team. Dit houdt in dat jij samen met jouw nieuwe collega’s inbreng hebt binnen het team en er samen voor zorgt dat de bewoners een fijne dag hebben. Individuele taken gaan ook tot je functie behoren, in overleg kun je aangeven wat het beste bij jou past.

Wat ga je doen?
Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Elzenpas 3. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt eigenlijk in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Elzenpas 3 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel
 • Jij bent iemand die kan inspelen op onverwachte situaties.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en ervaring heeft in het omgaan met spanning, verbale en fysieke agressie.
 • Je hebt een rijbewijs en wilt in een personenbusje rijden, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je gaat aan de slag voor 28,8 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten
 • Als begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Elzenpas 3 via elzenpas3@elver.nl of 0314-696953.

Je hebt tot dinsdag 1 oktober 2019 de tijd om te reageren op deze vacature.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Eventuele geschikte herplaatsingskandidaten hebben een voorrangspositie.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Elzenpas 3
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Elzenpas 3 via elzenpas3@elver.nl of 0314-696953
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 06-08-2019
Reageer voor 01-10-2019
Ingangsdatum 01-10-2019
Nummer 47630
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver