GEZINSHUISOUDERS (LVB)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

In een gezinshuis wordt 24uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek binnen jouw eigen gezin. Als gezinshuisouder ben je samen verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de bij jullie opgenomen kinderen/jongeren.

Je woont daartoe in een woning van Ambiq, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper.

In deze specifieke woning is het de bedoeling om trajecten vorm te geven met een intensieve doelgroep. Omdat dit naast een baan ook een invulling van je leven is, kunnen we voorstellen dat je hierover van gedachten wilt wisselen. Neem vooral contact met ons op om een afspraak te maken!

 

Functie eisen

· Eén van beide gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal HBO;
· Het aankunnen en aandurven om kinderen/jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
· Levenservaring en stabiliteit in handelen en gedrag;
· Denken in mogelijkheden en voldoening kunnen halen uit kleine succesjes;
· Affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben;
· Tijd en energie hebben om in deze kinderen en jongeren te investeren;
· Gevraagde competenties: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend;
· Een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
· Openheid, bereidheid om over het eigen handelen te praten en te rapporteren;
· In het bezit van rijbewijs en auto.

Voldoet u niet volledig aan de eisen, neem dan toch vooral contact op om samen te verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn!

Inschaling

Ambiq biedt aan de gezinshuisouders:
· Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;
· Een dienstverband van in totaal  uur 72 uur (verdeeld over twee dienstverbanden van 36 uur);
· Goede afspraken m.b.t. verlof en vrije weekenden;
· Begeleiding en ondersteuning door deskundigen binnen Ambiq, ook in de dagelijkse behandeling;
· Huishoudelijke ondersteuning;
· Een ruime woning.

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden Deventer en Hoogeveen e.o.
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw R. Hermsen (clustermanager) of mevrouw H. Blokzijl via 088 7776000 of 6006. Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort natuurlijk eveneens tot de mogelijkheden. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 04-12-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-03-2021
Nummer 56367
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq