Muziektherapeut
Carintreggeland

Functieomschrijving

Binnen Carintreggeland is een groot aantal enthousiaste (para)medici werkzaam in verschillende disciplines (artsen, psychologen, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en geestelijk verzorgers). Binnen het Expertisecentrum is er ruimte ontstaan voor een nieuwe discipline, muziektherapie.

Zie jij een uitdaging in complexe zorgvragen? Ben je empathisch, maar kun je ook goed de regie pakken? Heb je ervaring, ben je creatief en initiatiefrijk? Dan zijn we op zoek naar jou! Als jij stevig in je schoenen staat en een sterke affiniteit hebt voor de doelgroep PG en Somatiek, dan zou jij de nieuwe aanwinst van ons expertisecentrum kunnen zijn.

Professionals die van zorgen hun vak hebben gemaakt omdat ze, net als wij, van mensen houden. Wij verlenen zorg op de Carintreggeland manier: passende zorg en individuele ondersteuning. De klant houdt de regie, jij het initiatief. Zo bieden we onze klanten op maat gemaakte hulp en ondersteuning die hij of zij verdient.Onze manier van zorgen en verzorgen spreekt je aan. Je bent uit het juiste, bijzondere hout gesneden om dit echte werk aan te kunnen. Daarom zoeken we jou.

Je gaat werken op diverse locaties van Carintreggeland (kleinschalig) somatiek, psychogeriatrische woningen, revalidatie, dagbehandeling en eventueel eerstelijnsbehandelingen kunnen tot de werkzaamheden behoren. Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en observeert de bewoners van deze locaties op het gebied van en met muziektherapie. Jij levert een waardevolle bijdrage aan cliënten met gedragsproblemen en werkt daarin nauw samen met het behandelteam.

Je geeft muziektherapie in diverse varianten, zowel individueel als in groepsverband. Na verwijzing door de specialist ouderengeneeskunde of de psycholoog stel jij muziek therapeutische behandelplannen op. Je geeft adviezen aan behandelteams en betrokken cliëntsystemen. Je neemt deel aan het cliëntgericht multidisciplinair overleg en je ontwikkelt beleid op het gebied van muziektherapie t.b.v het vergroten van de kwaliteit van zorg aan onze cliënten.

Jij bent

 • In het bezit van een HBO-diploma muziektherapie (bij voorkeur geschoold in neurologische muziektherapie)
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als muziektherapeut in vergelijkbare setting en hebt voldoende kennis op het gebied van psychologie en neurologie in relatie tot muziektherapie
 • Je werkt graag samen met andere zorgprofessionals en mantelzorgers
 • Je staat geregistreerd in het Register Vak therapeutische Beroepen, of bent bezig deze te behalen
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, en je hebt het vermogen om zelfstandig en in multidisciplinair verband te kunnen werken
 • Je bent op verschillende locaties werkzaam en beschikt daarom over een rijbewijs en auto

Wij bieden

 

 • Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een professionele en dynamische organisatie waar een collegiale en informele werksfeer heerst.
 • Uitstekende groeimogelijkheden
 • Samenwerking in professionele zorgteams
 • Beloning volgens CAO VV FWG 50 (max. € 3.582.- op basis van een fulltime dienstverband)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en Carintreggeland voert een actief scholingsbeleid
 • Een vast contract behoort tot de mogelijkheden

Bijzonderheden

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen..

Type Werkplein
Intern nummer 19-088
Organisatie Carintreggeland
Locatie Carintreggeland, diverse locaties
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Ria van Houwelingen, GZ Psycholoog, telefoon 06 - 3435 2771 (bereikbaar maandag t/m donderdag)
Functie(s) Creatief Therapeut
Overig
Publicatiedatum 11-07-2019
Reageer voor 01-10-2019
Nummer 44858

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland