Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Yrtebelt

24 – 32,4 uur per week (66,67% - 90%)

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Over de locatie

De Yrtebelt is een bijzondere doelgroep waar 12 kinderen/jongeren wonen met een verstandelijk beperking  en daarbij komende complexe gedragsproblemen.

Binnen Kind en Jeugd ben je vooral bezig met zorgen dat jongeren zich kunnen ontwikkelen en ze de wereld leren ervaren en ontdekken. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen ook ervaren, kind te mogen / kunnen zijn. Het ontwikkelen neemt naast opvoeden en opgroeien een belangrijke plek in. Dit omdat jongeren zich in een levensfase bevinden waar ze sterk in ontwikkeling zijn. Ook zorg je dat jongeren in een veilige omgeving opgroeien, waarin het belangrijk is dat de ze leren vanuit hun mogelijkheden.

Wat wij zoeken

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Persoonlijk Ondersteuner die wij zoeken. Jouw hart ligt bij het ondersteunen en begeleiden van kinderen en jongeren met een complexe problematiek en een licht verstandelijke beperking,

In samenwerking met de begeleiders en betreffende cliënt stel je de individuele plannen en ontwikkelingsdoelen op, onderhoud je contact met het netwerk, en geef je uitvoering aan de gemaakte afspraken in het plan. Je kunt je inleven in de belevingswereld van de cliënt en weet persoonlijke stabiliteit en veiligheid te bieden zodat cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je ondersteunt het leven van de cliënten dan ook op een persoonlijke, respectvolle en kwalitatieve manier.

Binnen de ondersteuning ben je in staat oplossingsgericht te werken.

In jouw functie voldoe je aan de organisatorische voorwaarden voor het functioneren van het resultaatverantwoordelijke team. Je levert een constructieve bijdrage aan het samenwerkingsproces binnen het resultaatverantwoordelijke team.

Dit ben jij 

  • Je ziet het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben binnen een resultaat verantwoordelijk team.
  • Je weet de rust te bewaren in hectische omstandigheden en anticipeert correct op complexe onverwachte situaties.
  • Je staat stevig in je schoenen, kunt kaders scheppen voor de cliënt en binnen deze kaders ruimte geven. Je hebt een enthousiaste en positieve houding, je kunt methodisch en oplossingsgericht werken.
  • Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s, je geeft en vraagt feedback. Je bent een teamspeler met ideeën en originele oplossingen.
  • Je bent sensitief als het gaat om het aanvoelen van wat cliënten nodig hebben en je durft je kwetsbaar op te stellen.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden en de missie en visie van Frion leidend zijn.
  • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw resultaatverantwoordelijk team.

Functie eisen

Wat wij vragen

Door jouw enthousiasme, humor en gedrevenheid ben jij de Persoonlijk Ondersteuner die wij zoeken. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en weet het leven van de cliënt professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen.

Je bent in het bezit van een relevante, afgeronde HBO opleiding en je hebt ervaring in het werken met onze doelgroep. Wanneer je reeds als PO-er werkzaam bent binnen Frion, is een afgeronde MBO-4 opleiding afdoende, mits je de HBO-cursus voor Persoonlijk Ondersteuners volgt.

Je ziet het verschil tussen kunnen en aankunnen en weet ernaar te handelen. Daarbij kijk je naar de mogelijkheden van de cliënt. Je bent bekend met de methodiek “Oplossingsgericht werken” of voornemens je hierin te laten scholen.

Je bent in staat overzicht te houden, lijnen uit te zetten en deze te bewaken in samenwerking met het team. Je bent een verbindende factor in de processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het team in de organisatie. Je hebt een enthousiaste en positieve houding.

Omgaan met feedback en reflecteren op eigen handelen zie jij als een kans om je zelf verder te ontwikkelen.

Bij blijk van geschiktheid kan een assessment onderdeel van de procedure zijn, uitgezonderd wanneer je reeds als PO-er binnen Frion werkzaam bent.

Inschaling

Wat bieden wij?

Een boeiende functie in een leuk team, binnen een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s. Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 2016,- en maximaal € 3084,- (FWG 45) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, niet via een externe website. Heb je vragen? Neem dan contact op met Paulien Smid, Persoonlijk Ondersteuner, woonvorm Yrtebelt, bereikbaar via tel: 038-5608990 / e-mail: psmid@frionzorg.nl

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Van Yrtebelt
Postcode 8014NM
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32.40
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 06-09-2019
Reageer voor 20-09-2019
Ingangsdatum 06-09-2019
Nummer 48127

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion