Sociotherapeut
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Binnen het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen, afdeling kliniek, in Hengelo is ruimte ontstaan voor een:

Sociotherapeut
32-36 uur per week

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat ga jij doen?
De Boerhaven is een expertisecentrum voor persoonlijkheidsstoornissen. Het centrum beschikt over een polikliniek, dagkliniek en is één van de 24 uurs voorzieningen voor klinische psychotherapie in Nederland. Klinische psychotherapie gaat uit van de principes van de schematherapie en milieutherapie. Er is veelal sprake van complexe persoonlijkheids- en sociaal maatschappelijke problematiek. Cliënten volgen een vijfdaags programma met verschillende therapievormen, zoals groepspsychotherapie, sociotherapie en vaktherapie, die elkaar versterken en samen een geheel vormen. Men woont en verblijft door de week in een leefgroep die bestaat uit 27 cliënten, verdeeld over drie behandelgroepen. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 20 en 40 jaar.
In je rol als sociotherapeut ben jij, samen met je collega’s verantwoordelijk voor een gestructureerde en veilige leefomgeving en een constructief groepsmilieu. Daarnaast neem je deel aan- of leid en verzorg je zelfstandig groepsactiviteiten. Je begeleidt de cliënten bij het vertalen van hun behandeldoelen naar individuele (week)doelen en helpt ze deze te evalueren en bij te stellen. Op indicatie voer je zelfstandig ondersteunende begeleidingsgesprekken. Tevens draag je zorg voor continuïteit van de 24-uurs zorg (d.m.v. vroege en late diensten en incidenteel een zondagavond, bereikbaarheid- of slaapdienst).
Als je als verpleegkundige bent opgeleid verstrek je medicatie en verricht je zo nodig voorkomende handelingen als wondverzorging, functiemetingen en heb je aandacht voor de relatie somatische en psychische klachten. Je bent daarbij vraagbaak voor je niet verpleegkundige opgeleide collega’s.

Functie eisen

Jij hebt

 • een diploma SPH/Social Work en/of verpleegkunde/HBO-V en BIG registratie
 • ervaring in de GGZ en met groepsdynamisch werken
 • affiniteit met onze cliënten.

Jij bent

 • empathisch, maar kunt ook duidelijke grenzen stellen en op adequate wijze omgaan met crisissituaties
 • doelgericht en in staat te reflecteren op eigen handelen
 • flexibel in verband met werken in onregelmatige diensten
 • planmatig en doelgericht in het werken met cliënten en bent in staat daarbij te reflecteren op je eigen handelen.

Inschaling

Wat krijg je ervoor terug

 • een flexibele werkomgeving met een prettige werksfeer
 • de mogelijkheid om te groeien in je werk
 • ruimte voor eigen inbreng passend bij je functie
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • salaris tussen € 2.154 en € 3.571 bij een fulltime dienstverband (FWG 50 cao GGZ).

Bijzonderheden

Solliciteren
Dit kan tot uiterlijk 31 januari 2020 via www.zorgselect.nl of per email via vacatures@mediant.nl.
Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Frits Peters, teammanager, telefoonnummer 088 – 3736700 (mi, di en do).

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Gesprekken zijn gepland op donderdag 13 februari 2020.

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 – 0080 EBS/dsr-fss
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Agogisch hulpverlener
Sociotherapeut
Verpleegkundige
Publicatiedatum 14-01-2020
Reageer voor 31-01-2020
Nummer 50681
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg