Teammanager
Jeugdbescherming Overijssel

Functieomschrijving

Je gaat deze functie op tactisch/strategisch niveau uitoefenen. Je bent MT lid en je valt hiërarchisch onder de directeur-bestuurder.  Als teammanager ben je verantwoordelijk voor het geven van leiding en begeleiding aan medewerkers (jeugdbeschermers, gedragswetenschappers en secretariaatsmedewerkers), gericht op het goed bedienen van en zorgen voor de veiligheid en welzijn van kinderen/jongeren en ouders. Je zorgt voor een positief en effectief werkklimaat. Als teammanager ben je bevoegd tot het nemen van beslissingen binnen de kaders van het organisatiebeleid en wet- en regelgeving.

 Functie-inhoud:

 • Leidinggeven aan één of meerdere teams jeugdbescherming, bestaande uit uitvoerende medewerkers, gedragswetenschappers en secretariaatsmedewerkers (20-30 medewerkers).
 • Mee ontwikkelen van en richting geven aan strategische beleidsprocessen.
 • Vormgeven van de gewenste organisatieontwikkeling en van veranderingsprocessen binnen de organisatie.
 • Implementeren en bewaken van beleid, zodanig dat de voor en door het team geformuleerde doelstellingen worden behaald.
 • Begeleiden van het team, zodanig dat medewerkers gemotiveerd, geïnspireerd en gecoacht zijn in hun resultaten, actiepunten en (persoonlijke) doelstellingen binnen een efficiënt en effectief werkend team hebben gerealiseerd.
 • Onderhouden en uitbreiden van het netwerk, ondernemen van acquisitieactiviteiten en ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening.

Functie eisen

 • Hbo+ / WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en visie op trends en ontwikkelingen t.a.v. het primair proces.
 • Kennis van wet- en regelgeving t.a.v. het primair proces.
 • Kennis van managementtechnieken.
 • Besluitvaardig, organisatievermogen, zelfstandigheid, ondernemerschap, transparant, toegankelijk, onderhandelingsvaardig en reflectievermogen.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) (vereist).

Inschaling

salarisschaal 12, € 3.431,71 - € 5.400,75 op basis van een 36-urige werkweek.

Bijzonderheden

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 mei 2019.

Een Assessment maakt deel uit van de procedure en zal plaatsvinden op maandag 13 mei 2019.

Type Vacature
Organisatie Jeugdbescherming Overijssel
Locatie Jeugdbescherming Overijssel, regio Twente
Postcode 7513AB
Stad Enschede
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdhulpverlening
Informatie verkrijgen bij De heer P.G. Palsma (bestuurder), telefoon: 088-8567800.
Functie(s) Manager overig hoger kader
Publicatiedatum 15-04-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 29-04-2019
Nummer 45148
Doorsturen Bekijk PDF

Jeugdbescherming Overijssel

Jeugdbescherming Overijssel is een professionele gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming. Als de ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) ernstig in gevaar komt en hun veiligheid in het geding is door problemen bij het opgroeien en opvoeden, dan helpen wij deze kinderen en hun ouders/opvoeders. Onder regie van de gemeenten in Overijssel voeren onze professionals, door de kinderrechter opgelegde, maatregelen uit op het gebied van jeugdbescherming (ondertoezichtstellingen), voogdij en jeugdreclassering. Onze professionals werken conform VERVE (veiligheid en regie voor elk). Hierbij blijft de regie zoveel mogelijk bij het gezin en direct betrokkenen. Onze ondersteuning en begeleiding is zo licht en zo kort mogelijk. Voor onze overige activiteiten verwijzen wij graag naar onze website: www.jbov.nl. Bij Jeugdbescherming Overijssel werken ca. 300 mensen verspreid over diverse vestigingen in heel Overijssel. JbOV: samen werken aan jeugdzorg op maat.

Meer over Jeugdbescherming Overijssel