Verpleegkundige
Markenheem

Functieomschrijving

Bij groepswonen staat wonen en het gewone leven op de eerste plaats. Er is sprake van een huiselijke omgeving, waarin de bewoner vaak door dezelfde medewerkers wordt begeleid. Door de geringe groepsgrootte (maximaal 6) krijgt de bewoner meer aandacht en is daarmee meer ‘in beeld’ bij de medewerkers. Het streven is om zorg en begeleiding af te stemmen op het leefritme van de bewoner. De individuele vragen en behoeftes zijn het vertrekpunt; van daaruit krijgt het groepsgebeuren vorm. Dit betekent dat een vaste dagindeling minder op de voorgrond staat. Als verpleegkundige beschik je over goede communicatieve vaardigheden, heb je een probleemoplossend vermogen en ben je daarbij creatief in je denkvermogen. Jouw belangrijkste taken zijn:

 • kartrekkersrol binnen het team
 • in staat het team te motiveren
 • zet verbetervoorstellen in gang en volgt deze (kwaliteit van zorg)
 • uitvoeren van verzorgende en diverse verpleegtechnische handelingen
 • observeren, signaleren en rapporteren aan de verzorgende IG en/of  leidinggevende en overige disciplines (zoals de SO) over veranderingen in de gezondheidstoestand van cliënten
 • begeleiden, stimuleren en ondersteunen van cliënten bij ADL-activiteiten en zelfzorg
 • bieden van intensieve zorg en begeleiden van cliënten en diens relaties
 • begeleiden van leerlingen en stagiaires tijdens de uitvoering van de zorgverlening
 • verzorgen van de verslaglegging in het zorgdossier volgens afspraken
 • deelnemen aan overlegsituaties, zoals het Multidisciplinair overleg en werkoverleg
 • geven van advies, voorlichting en instructie (ziekteleer en behandeling) aan cliënten
 • coachende rol richting het team.

Binnen Markenheem werken we vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid. Je bent bekend met en onderschrijft dit gedachtegoed. In je zorgverlening zet je de cliënt centraal om samen in de laatste fase van het leven meer kleur te kunnen geven.

 

Functie eisen

Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding verpleegkunde niveau 4. Je bent in staat om zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren. Je hebt affiniteit met somatische verpleeghuiszorg als ook met psychogeriatrische problematiek. Je kunt kritisch naar jezelf en de organisatie kijken waarbij je knelpunten signaleert en met oplossingen komt. Daarbij verwachten wij dat je stressbestendig bent en flexibel, maar daarnaast ook gastvrij. Je bent vriendelijk, tactvol en geduldig met onze cliënten. Je beschikt over een groot incasseringsvermogen. Je gaat integer om met vertrouwelijke gegevens van onze cliënten. Je kunt goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Inschaling

Salariëring conform CAO VVT, schaal 45. Samen met jou op weg naar een vast dienstverband, maken we de start met een jaarcontract. Alle uren zijn bespreekbaar.

Bijzonderheden

Heb je interesse? Solliciteer dan via www.werkenbijmarkenheem.nl. Wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met HRM op 06-12903900.

Type Vacature
Organisatie Markenheem
Locatie Markenheem, locatie de Bleijke
Postcode 7255DK
Stad Hengelo (Gld)
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 31-01-2020
Reageer voor 29-02-2020
Ingangsdatum 31-01-2020
Nummer 46368
Doorsturen Bekijk PDF

Markenheem

Markenheem, voor zorg dichtbij De stichting Markenheem levert ouderenzorg in een vijftal locale gemeenschappen, te weten Schavenweide en Croonemate in Doetinchem, De Bleijke in Hengelo(GLD), Hyndendael in Hummelo en De Zonnekamp in Zelhem. Wij bieden in onze locaties zorg aan ruim 300 bewoners. Dit doen wij met circa 650 medewerkers en 500 vrijwilligers. Wij zijn een klantgerichte organisatie, waarbij de belangen van onze cliënt een belangrijke rol spelen. Wij zijn ons bewust van het spanningsveld tussen de wensen van onze cliënt, onze medewerkers en de te bieden faciliteiten. Wij zien het als onze uitdaging binnen deze context professionele zorg te verlenen.

Meer over Markenheem