Sociotherapeut, Intensieve Behandelkliniek, Zutphen (32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de fuctie

Werken in een moderne omgeving
De Intensieve Behandel Kliniek (IBK) in Zutphen is 5 jaar geleden gebouwd. Het team in de IBK biedt specialistische zorg aan patiënten met ernstige verslavings- en psychiatrische problematiek. Onderdeel van de specialistische zorg zijn ons High & Intensive Care (HIC) en Triple zorgaanbod.

Het team van de IBK (afdeling Terra) is op zoek naar een enthousiaste

sociotherapeut  
(32 uur per week)

De sociotherapeut in de IBK:

  • is voortdurend betrokken bij alle aspecten van de behandeling;
  • zoekt naar ruimte om de zelfregie van patiënten te vergroten;
  • is verantwoordelijk voor een optimaal therapeutisch milieu;
  • leidt groepsgesprekken en geeft voorlichting;
  • levert een bijdrage aan de vernieuwing en verbetering van het afdelingsbeleid.

HIC: HIC is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. In een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daar in het terugdringen van dwang en drang met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulant vormt de basis van ons handelen, zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

HPO: Het team van de IBK is volop bezig om te bouwen aan een kliniek waarin gestreefd wordt naar high performance (HPO). Resultaat is dat er concrete stappen worden gezet t.a.v. zelforganiserende teams, wat zichtbaar leidt tot meer werkplezier.

Krachtwerk: Binnen de IBK wordt gewerkt met Krachtwerk als herstelmethodiek. Deze methodiek sluit aan bij de drive van het team om werk te maken van herstelondersteunende zorg. 

Dit neem je mee

Ons team zoekt een daadkrachtige sociotherapeut met een relevante hbo-opleiding, die bereid is onregelmatige diensten te werken.

Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 45, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.834,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Ben je geïnteresseerd in de verslavings­zorg en heb je relevante werkervaring in de verslavingszorg of (forensische) psychiatrie? Dan komen we graag met je in contact!

Even goed om te weten
Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media gedaan worden. Als je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanleveren. Uiteraard vergoeden wij de kosten van de VOG-aanvraag.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-145
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Willem Dreesstraat
Postcode 7204JP
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Gerrit Kroes, manager, telefoonnummer: 06-13122193
Functie(s) Sociotherapeut
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 18-09-2019
Ingangsdatum 1 november 2019
Reageer voor 01-11-2019
Nummer 47231
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg