Verpleegkundigen
Mediant geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Wil jij samenwerken met bevlogen collega’s op onze High Intensive Care unit (HIC)? Kies dan voor het flexteam van de Helmer Es! Wij zoeken twee VERPLEEGKUNDIGEN
Min-max contract 24-32 uur per week (66,67%-88,89%)

Wie we zijn …
Mediant is een integrale ggz organisatie in de regio Twente. Door ons te oriënteren op belangrijke thema’s in de samenleving en samen te werken met onze partners in de regio, proberen we aan te sluiten op de behoeftes van cliënten en onze zorg voor iedereen toegankelijk te maken. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Wij zijn gewend om elkaar, tot op het hoogste niveau, met ‘je’ aan te spreken en de informele cultuur werkt in alles door. Onze lijnen zijn intern kort; een collega om mee te sparren is zo gevonden en beslissingen, die in de lijn worden genomen, zijn ook snel gecommuniceerd. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen en geven dan ook veel ruimte aan eigen initiatieven. Daarnaast zijn wij open, nuchter en weten wij van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat we doen …
Op de Helmer Es, onze kliniek voor crisisinterventie, bieden we onze cliënten de best mogelijke herstel ondersteunende zorg. Dit doen we vanuit een cliëntgerichte en persoonlijke aanpak, met als doel de cliënt weer regie te laten krijgen over zijn eigen leven. Hierbij wordt aandacht en openheid gegeven aan wat een crisis en opname betekent voor iemand. De Helmer Es kent 4 afdelingen, van gesloten tot open en met verschillende zorgintensiteit. Er wordt preventief en de-escalerend gewerkt, met een gastvrije en cliëntvriendelijke basishouding. Écht contact maken vinden we van essentieel belang, zowel in het contact met de cliënt als zijn/haar naasten. Wij streven er naar om dwang en drang te voorkomen, in ieder geval tot het uiterste te beperken. Door klinisch en ambulant intensief samen te werken kunnen wij de beste ondersteuning bieden voor onze cliënten. Wij investeren in een goed familiebeleid en inzet van ervaringsdeskundigen.

Wat ga jij doen?
Je gaat je vak als verpleegkundige uitoefenen! Je bent actief betrokken bij de cliënt en zijn/haar (herstel)proces. Je gaat met de cliënt aan het werk om hen crisisvaardigheden aan te leren om ziektebesef en ziekte-inzicht te ontwikkelen. Je stelt samen met de cliënt een signaleringsplan op en aan de hand daarvan observeer, signaleer en pas je interventies toe. Hierbij werk je multidisciplinair samen.

Functie eisen

Goed om te weten …
Geen dag is hetzelfde op de Helmer Es. Om die reden vragen we ook het nodige van jou als persoon. Je bent een verbinder, makkelijk in contact, ongeacht met wie je in gesprek bent. Je kunt je verplaatsen in een ander, hebt oog en oor voor dingen die gezegd worden, maar ook juist voor de dingen die onbenoemd blijven. Je bent in staat om informatie te bundelen en snel te analyseren. Je bent actief, gestructureerd en vooral ook creatief in je aanpak met een nuchtere insteek. Je kunt mensen in beweging krijgen, waarbij je alert bent op gedrag en hoe men op elkaar reageert. Hier stem jij jouw manier van aanpak op af, waarbij je erg nauw samenwerkt met collega’s uit het team. Je bent open en toegankelijk, maar wel op een professionele afstand. Het geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend.

Wat we verwachten …        
Voor deze functie heb je een MBO of HBO-V diploma en enige jaren werkervaring, bij voorkeur in de GGZ. Vanzelfsprekend heb je een geldige BIG registratie. Je hebt ervaring met de-escalerende interventies en weet deze toe te passen op een natuurlijke manier. Omdat je wordt ingezet binnen het flexteam, verwachten wij dat je flexibel inzetbaar bent en dat je dit ook als prettig ervaart. Onderdeel van het flexibel werken is ook dat je af en toe op een andere afdeling ingezet wordt.

Inschaling

Wat we bieden is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Salariëring en rechtspositieregeling zijn overeenkomstig de CAO GGZ. De functie is ingeschaald in FWG functiegroep 45, met een salaris tussen € 1.843 en € 3.135 bij een fulltime dienstverband.

Wie kun je bellen als je meer wilt weten?
Alberte Feijer, teammanager, neemt de telefoon op. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 053-4755228 of via e-mail a.feijer@mediant.nl Ze vertelt je graag meer! Een dagdeel meelopen met een verpleegkundige van de Helmer Es behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je meer informatie wilt over de sollicitatieprocedure kun je bellen met de stafafdeling P&O, tel.nr. 053-4755525.

 

Bijzonderheden

Als je besluit te solliciteren dan ontvangen wij je reactie graag uiterlijk 22 september aanstaande via www.zorgselect.nl of per email via vacatures@mediant.nl.
Wij hebben de sollicitatiegesprekken gepland op woensdag 2 oktober aanstaande.

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

 

De Helmer Es kijkt uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 - 1320 EBS/dsr-d
Organisatie Mediant geestelijke gezondheidszorg
Locatie Helmerzijde
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 28-08-2019
Reageer voor 23-09-2019
Ingangsdatum 28-08-2019
Nummer 47925
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant geestelijke gezondheidszorg