Manager behandelzaken Intensief Behandelcentrum (IBC)
Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Functieomschrijving

Voor de ontwikkeling van ons behandelcentrum in Almelo zoeken wij een

een manager behandelzaken Intensief Behandelcentrum Jeugd (IBC Jeugd)

(een kinder- en jeugdpsychiater of een klinisch psycholoog)

Voor minimaal 32 uur per week

Ben jij die stevige kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog die er plezier aan beleeft zich binnen een pittige dynamiek met patiënten, gezinnen, verwijzers en de teams te bewegen, die het leuk vindt innovaties in het behandelaanbod te ontwikkelen en te implementeren, die op motiverende wijze leiding geeft aan de behandelteams, die stevig in de schoenen staat, stuurt op resultaten en die verbindingen legt binnen en buiten de teams en Karakter, die  warm loopt voor de transformatie in de jeugdzorg die binnen de regio aan de gang is en die zich graag wil inzetten voor onze jeugd in Overijssel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het IBC Jeugd bestaat uit een acute opname afdeling met een BOPZ functie, een open jeugd kliniek en een intensive home treatment team (IHT). De acute opname afdeling is zich aan het ontwikkelen naar een high intensive care (HIC).

Wat ga je doen als manager behandelzaken?

 • je geeft samen met de manager bedrijfsvoering integraal leiding aan Intensief behandelcentrum jeugd (IBC Jeugd). Daarbij ben je met name verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing en borging van kwaliteit en veiligheid, maar verlies je de bedrijfsmatige kant niet uit het oog.
 • je bent deskundig op en verantwoordelijk voor het behandelaanbod en de patiëntenzorg.
 • naast 8 uur management  ben je werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog in de patiëntenzorg binnen een van de teams.
 • samen met de andere leden van het MT Overijssel bepaal je het tactisch beleid en draag je duaal verantwoordelijkheid voor de realisatie daarvan.
 • je zet een duidelijke visie neer op de ontwikkeling van het IBC Jeugd die aansluit bij de strategie /visie van Karakter en de vraag vanuit de regio.
 • je hebt oog voor verbetermogelijkheden en onderneemt hier gerichte acties op in afstemming met je duaal collega en je collega zorglijnmanagers binnen het MT Overijssel en participeert in het onderwijs aan de aios en andere opleidingen.
 • je legt verantwoording af aan de regio directie Overijssel.
 • Je participeert in de achterwacht buiten kantoortijd

Functie eisen

 

Wat breng je mee als manager behandelzaken?

 • je bent een nieuwsgierige kinder- en jeugdpsychiater of klinisch (neuro) psycholoog en staat ingeschreven in het BIG-register;
 • je beschikt (bij voorkeur) over enige leidinggevende ervaring in een complexe, professionele omgeving. 
 • begrippen als lef, het durven aangaan van veranderingen, inspirerend en coachend leiderschap, sturen op afstand, het bieden van holding, het durven geven van feed back aan collega’s, samenwerken, visie, ondernemerschap en goede communicatieve vaardigheden kenmerken jou;
 • je hebt tact en overtuigingskracht, weet mensen te stimuleren en motiveren en kunt tegenstellingen overbruggen.
 • je bent flexibel, creatief en daadkrachtig en kan jezelf profileren binnen een veranderende organisatie.
 • je bent stressbestendig en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.
 • je bent in staat om zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team te werken. 

Karakter is een kinder- en jeugdpsychiatrische instelling en richt zich op de meest complexe kinderen, adolescenten en gezinnen. Naast diagnostiek en behandeling vinden wij het ook belangrijk onze kennis met ketenpartners als huisartsen, kinderartsen, wijkteams en scholen te delen naast dat we met genoemde ketenpartners nauw samenwerken. Karakter is een innovatieve organisatie en zet in op gebruik van digitale technologie bij de behandeling en logistiek.

Karakter biedt ruimte voor het ontmoeten van je collega kinder- en jeugdpsychiater en klinisch (neuro) psychologen middels 2 jaarlijkse seminars waar inhoudelijke thema’s aan bod komen. Voorst wordt er een management development traject geboden waarin je je collega zorglijnmanagers van andere regio’s leert kennen en elkaar kunt inspireren en kennis kunt delen. Karakter groeit toe naar meer zelforganisatie waarbij er ruimte is dit met je eigen teams verder inhoud te geven. Voorst werken we met de Lean methodiek om continue inhoudelijke en logistieke processen te verbeteren. We bieden daartoe een interne opleiding.

Inschaling

Wat bieden wij jou
Je vindt bij ons een inspirerende en dynamische werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau behandelingen bieden. Je kunt rekenen op een enthousiast team en goede arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ:

 • Een inschaling in de salarisschaal voor medisch specialisten kinder- en jeugdpsychiater) of FWG 70 (klinisch psycholoog), op basis van een 36-urige werkweek, daarnaast ontvang je een managementtoeslag van 5%.
 • Vakantiegeld 8%
 • Eindejaarsuitkering 8,33%
 • Vakantiedagen 166 uur (op fulltime basis)
 • LFB (levensfasebudget) uren 35 uur (op fulltime basis)
 • Pensioenfonds PFWZ met premieverdeling 50-50 werkgever-werknemer
 • Reiskostenvergoeding woon- werkverkeer conform cao
 • Kilometervergoeding zakelijke kilometers € 0,36 bruto per kilometer
 • Vitaliteitsregeling waarbij je een bijdrage kan ontvangen voor bijvoorbeeld de aanschaffing van een fiets of contributie van een sportclub
 • Opleidingsbudget, GoodHabitz
 • Collectieve verzekeringen

Bijzonderheden

Geïnteresseerd?
We gaan graag met je in gesprek! Je kunt tot en met 4 september a.s. solliciteren via onderstaande link ‘solliciteren’.

Meer informatie of vragen? 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Els van den Ban, regiodirecteur behandelzaken en kinder- en jeugdpsychiater, bereikbaar op telefoonnummer 06-46944966. Mocht zij niet meteen de telefoon kunnen opnemen, dan vriendelijk verzoek je naam en telefoonnummer achter te laten zodat zij je zo spoedig mogelijk terug kan bellen.

Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag van je.

Type Vacature
Intern nummer 19OV086
Organisatie Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Locatie Karakter Almelo
Postcode 7600AP
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Manager => FWG 65
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 28-06-2019
Ingangsdatum 28-06-2019
Reageer voor 31-10-2019
Nummer 45141
Doorsturen Bekijk PDF

Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Karakter is gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met 12 twaalf locaties verspreid over Gelderland en Overijssel georganiseerd in 4 clusters. Karakter biedt kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problemen. Vanuit onze competentiegerichte benadering kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind binnen het gezin.

Meer over Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie